ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ειδήσεις

R32: Το νέο Οικολογικό Ψυκτικό Υγρό για σύγχρονα συστήματα κλιματισμού

Ειδήσεις              1024x535


Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες των περισσότερων χωρών του κόσμου και από τα βασικά θέματα που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άμεση και ουσιαστική για προστασία του περιβάλλοντος, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και από τις επιχειρήσεις. Και τα σύγχρονα κλιματιστικά σε γραφεία, σπίτια και άλλους χώρους είναι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας των σχεδίων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες.
Γι’ αυτό και οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές κλιματιστικών και συστημάτων κλιματισμού επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, καινοτομικές λύσεις και πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για τα προϊόντα τους. Ανάμεσά τους και το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 (ή διφλουορομεθάνιο), το οποίο θεωρείται ως φιλικό προς το περιβάλλον, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα αποδοτικό και στις πιο ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της τρύπας του όζοντος και στη προστασία του περιβάλλοντος.
Ένα ακόμα περιβαλλοντικό πλεονέκτημα του R32 είναι η μορφή του αφού δεν είναι μίγμα αλλά ομογενές ρευστό. Έτσι σαν απλό ψυκτικό υγρό, μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια και στην συνέχεια να ανακυκλωθεί πιο εύκολα και να ξαναχρησιμοποιηθεί μετά από την κατάλληλη επεξεργασία. Αποτελεί ουσιαστικά αναπόσπαστο τμήμα του κύκλου ανακύκλωσης στον χώρο των κλιματιστικών, χωρίς να έχει μειώνει τα ευεργετικά αποτελέσματα ή την λειτουργία ενός σύγχρονου συστήματος.
Γι’ αυτό άλλωστε στην Ε.Ε. θα απαγορευτεί πλήρως από το 2025 η εισαγωγή κλιματιστικών με ψυκτικό υγρό R-410 Α, σύμφωνα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα προωθηθεί η εισαγωγή κλιματιστικών με ψυκτικό υγρό R32.Μάλιστα, οι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι έχει 68% χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP).

Το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σαν συστατικό του ψυκτικού μέσου R410 (συνήθως το R-410 αποτελεί μείγμα 50% R-32 και 50% R-125) στο εξωτερικό, ενώ σε πολλές χώρες στην Αμερική και την Ασία, το R32 χρησιμοποιείται ως αποκλειστικό ψυκτικό μέσο για τις ψυκτικές εγκαταστάσεις και όχι απλώς ως μέρος μείγματος R410,έχοντας περάσει όλα τα τεστ ασφάλειας και απόδοσης. Αντιθέτως, όλες οι μελέτες απέδειξαν ότι αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της κλιματιστικής μονάδας σε σύγκριση με το R410 και μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης του κλιματιστικού.
Έτσι, επιλέγοντας ένα κλιματιστικό με το νέο οικολογικό ψυκτικό υγρό R32 προστατεύετε το περιβάλλον απολαμβάνοντας ιδανικές συνθήκες ψύξης και θέρμανσης στο χώρο σας και ταυτόχρονα συμμετέχουμε στη μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη, στην προστασία του στρώματος του όζοντος και την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *